Aanbod

Indicatiestelling: Welke behandeling is nodig?

Praktijk de Waal is een samenwerkingsverband voor psychotherapie. Daarbij kan sprake zijn van generalistische basisggz of gespecialiseerde ggz. Wanneer nog niet duidelijk is welke behandeling nodig is, kan de huisarts of POH GGZ consultatie bij ons vragen. Ook kan verwezen worden voor specialistisch diagnostisch onderzoek.

Om in aanmerking te komen voor GGZ hulp is een verwijzing nodig van de huisarts of medisch specialist. Op de verwijsbrief moet staan dat er een vermoeden is dat bij de problemen waarvoor u hulp zoekt sprake is van een DSM V diagnose. Afhankelijk van de ernst en of er problemen op meerdere gebieden zijn, verwijst de huisarts naar Gespecialiseerde GGZ of Generalistische Basis GGZ.

Bij complexe problematiek bestaat de mogelijkheid om te werken met een multidisciplinaire aanpak: Op indicatie kunnen we samenwerken met een externe psychiater of andere disciplines (zoals haptotherapie, mindfulnesstraining, massagetherapie, runningtherapie, oncologieverpleegkundige). Ook zijn er parallel behandelingen mogelijk (zoals relatietherapie of gezinstherapie naast een individuele therapie).


Diagnostisch onderzoek

Meditatietraining, Praktijk De Waal

Diagnostiek kan een middel zijn om de persoon en de dynamiek van het probleem beter te begrijpen en dus effectiever aan te sluiten.

Individuele psychotherapie

Meditatietraining, Praktijk De Waal

Psychotherapie is een effectieve gespreksbehandelmethode. Doel is het verminderen of beter hanteerbaar maken van psychische klachten.

Relatie- en gezinstherapie

Meditatietraining, Praktijk De Waal

Gedragstherapeutische partnerrelatietherapie is een behandelmodel voor relatieproblematiek dat in de afgelopen 40 jaar ontwikkeld is.

Groepstherapie

Meditatietraining, Praktijk De Waal

Bij Praktijk De Waal starten regelmatig groepen op het gebied van rouwverwerking, verwerking van trauma en een groepsaanbod voor paren.

E-Health

Meditatietraining, Praktijk De Waal

Praktijk de Waal biedt E-health modules die de behandeling kunnen ondersteunen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de mogelijkheden van Therapieland.

Meditatietraining

Meditatietraining, Praktijk De Waal

Wetenschappelijk onderzoek wijst uit, dat door meditatie de geest en de hersenen dusdanig kunnen veranderen, dat we blijvend welbevinden kunnen vinden.